Fredag 29. februar 2008 Innenriks

Ba Gilani trekke seg

Leder i Drammen Arbeiderparti Torgeir Micaelsen sier til Klassekampen at det var han som ba Yousuf Gilani om å trekke seg.


- Vi hadde en alvorlig prat hvor jeg ga klar beskjed om at han måtte bestemme seg for om han ville være medlem eller ikke, etter flere måneder med useriøse utspill i mediene. Det var ikke bare utspillet hans om innvandrerregnskapet, men flere tilsvarende utspill om Arbeiderpartiets integreringspolitikk som ikke har forankring hverken sentralt eller lokalt. Dessuten hadde han ikke betalt medlemskontingent eller partiskatt, sier Michaelsen.


Han forteller at Gilani først var motvillig.


- I samtalen kom det fram at han hadde tenkt å melde seg ut, men at han ville vente med det til han skulle lansere boka si, hvor han skulle skrive om hvor fæl vår integreringspolitikk er, sier en tydelig irritert Micaelesen.


Han understreker at Gilani har hatt flere anledninger til å påvirke denne politikken selv.


- Han var med på å lage det lokale partiprogrammet, blant annet integreringsdelen, sier Micaelsen, som mener det blir helt feil med innvandrerregnskap.


- I alle sammenhenger i politikken må vi måle effekten av pengebruk i offentlig sektor, men en oppstilling av utgifter og inntekter knyttet til innvandrere er uaktuelt for oss.


- Har dere anklaget Gilani for å ønske innvandrerregnskap i forbindelse med spørsmål han stilte om integreringsmidler som han fryktet var på avveie?


- Detaljene om det må du nesten spørre bystyregruppa om, men hvis han ikke har fått svar fra Høyre- og Frp-byrådet skjønner jeg ikke hva linken til oss er.


- Har det kommet andre utmeldelser fra Ap i Drammen?


- Nei, det har det ikke. Jeg vet han sier det i media, men det er ukjent for alle oss andre.

Artikkelen er oppdatert: 22. oktober 2013 kl. 10.00