Totalt antall treff: 6

Tirsdag 31. juli 2018  Kultur og medier

– De forenkler debatten

Vitenskapsfilosof Gunnar Skirbekk etterlyser realisme i debatten om avkolonisering i akademia. – Ex.phil. er allerede skåret til beinet, sier han.

Les mer >>
Mandag 30. juli 2018

Den avgjørende praksisen

Å gjøre norske utdanningsinstitusjoner mer mangfoldige handler ikke bare om pensum. Også hvem som blir ansatt og hvordan man forsker, er av betydning, mener postdoktor.

Les mer >>
Lørdag 28. juli 2018  Kultur og medier

Ikke bare representasjon

Filosofiprofessor får motbør etter å ha avfeid initiativ til å få flere ikke-vestlige tenkere inn på pensumlistene. – Arrogant holdning til legitime krav, sier Prio-forsker Ida R. Birkvad.

Les mer >>
Torsdag 26. juli 2018  Kultur og medier

– Oser identitetspolitikk

Filosofiprofessor Jens Saugstad mener kravet om å få flere ikke-vestlige tenkere inn på pensum vitner om en mistillit til akademikeres evne til selvrefleksjon.

Les mer >>
Lørdag 21. juli 2018  Kultur og medier

Ønsker flere stemmer

Pensumlister ved norske universiteter har stadig en overvekt av tekster skrevet av vestlige forskere. Studenter og akademikere tar nå til orde for å «avkolonisere» landets utdanningsinstitusjoner.

Les mer >>
Mandag 19. mars 2018  Kultur og medier

Det komplekse demokratiet

Å begrense fler­tallet og minne om at folket kan ta feil, er vanskelig, men helt nødvendig for at et demokrati skal fungere, hevder den kanadiske filosofen Michael Ignatieff.

Les mer >>

Viser side 1 av 1