Onsdag 20. november 2013

29-åring dømt for dødsvold mot kvinnelig dørvakt

Skien (NTB): En 29 år gammel svenske er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for legemsfornærmelse med døden til følge.

En 41 år gammel fembarnsmor, som var dørvakt på en pub i Porsgrunn, døde dagen etter at hun ble slått ned av 29-åringen i fjor.
Hendelsen skjedde i Porsgrunn lørdag 3. mars i fjor. Da innehaveren ba 29-åringen om å forlate utestedet, ble hun slått og truet. Dørvakt Anne Wendy Madsen kom til unnsetning, og hun fikk et slag i tinningen. Hun segnet om, og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Dagen etter døde hun.
Da saken ble behandlet i retten i forrige uke, sto 29-åringen kun tiltalt for legemsfornærmelse, og var ikke tiltalt for dødsfølge. Aktor, politiadvokat Jon Borgen, la derfor ned påstand om bare seks måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget, skriver Telemarksavisa.
Det var ikke retten enig i. Ni måneder av dommen gjøres betinget med to års prøvetid. I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale 50.000 kroner i erstatning til hver av Anne Wendy Madsens (41) fem barn og samboer.
29-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, sier han er svært overrasket over dommen. (©NTB)