Tirsdag 26. august 2014

WHO til kamp mot e-sigaretter

Genève (NTB-Reuters): Verdens helseorganisasjon (WHO) vil ha forbud mot salg av elektroniske sigaretter til mindreårige og vil heller ikke at de skal kunne røykes i offentlige bygninger.

Sigarettene utgjør en alvorlig trussel mot barn og fostre, framholder WHO i en fersk rapport som ble offentliggjort tirsdag. Organisasjonen er bekymret for at e-sigaretter seiler opp som en ny milliardindustri for noen få store multinasjonale tobakksselskaper.
Rapporten skal diskuteres av WHOs medlemsland på et møte i Moskva i oktober.
Ekspertene anbefaler også at sigarettprodusentene ikke lenger skal få lov til å markedsføre e-sigaretter ved å hevde at de bidrar til bedre helse. Først må selskapene legge fram vitenskapelige bevis på at så er tilfelle, mener de.
E-sigaretter er blant annet blitt markedsført med påstander om at de gjør det lettere å slutte å røyke vanlige sigaretter.
I rapporten tas det også til orde for å forby salg av e-sigaretter med smak av frukt, sukkertøy og ulike alkoholholdige drinker inntil det er dokumentert at de ikke utgjør noen fare for barn og ungdommer. (©NTB)