Torsdag 23. oktober 2014

Berget får Stig Sæterbakkens minnepris

Oslo (NTB): Lyriker og forfatter Kristin Berget (31) får Stig Sæterbakkens minnepris.

– Jeg ble veldig rørt av å få beskjeden – det kjennes som en spesiell pris å få, fordi Sæterbakken representerte et litterært forhold av alvor og inderlighet som har betydd mye for meg som forfatter. Og det er ærefullt, og ikke selvfølgelig, å bli lest grundig på den måten man blir i forbindelse med en slik pris, noe jeg setter veldig stor pris på, sier prisvinneren.
Kristin Berget, fra Drøbak, er den tredje mottakeren av Stig Sæterbakkens minnepris, en pris som Cappelen Damm opprettet i 2012 til ære for avdøde Sæterbakken. Prisen blir delt ut til en forfatter med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape egne prosjekter.
Årets vinner debuterte med diktsamlingen « loosing Louise» i 2007, før hun ga ut sin andre samling, «Der ganze Weg», i 2009. For sistnevnte var 31-åringen nordisk kandidat til The European Poet of Freedom Literary Award.
Prisvinneren har vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi «Signaler», før hun i 2012 var kunstnerisk leder for Harpefoss Litteraturfestival. I 2013 ga hun ut «Hennes ansikt» og «Min Natur».
Utdelingen av årets pris skjer mandag 27. oktober hos Cappelen Damm i Oslo. (©NTB)