Tirsdag 13. januar 2015

Rødgrønn karikaturstrid: Solhjell ut mot Støre

Oslo (NTB): SV-nestleder Bård Vegar Solhjell går hardt ut mot tidligere statsrådskollega og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Samtidig advarer han venstresiden mot å forsømme islamkritikken.

– Akkurat nå må vi tydeliggjøre at det er en absolutt rett å gjøre ting som er latterliggjørende, spottende og krenkende, også mot religioner, sier Bård Vegar Solhjell til Klassekampen.
Ap-leder Jonas Gahr Støre har fått kritikk etter et intervju med Dagens Næringsliv i kjølvannet av terrorangrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.
Støre sa i intervjuet at han ikke vil si det «er viktig å stå opp retten til å drive blasfemi», men at han like fullt står opp for retten til ytringsfrihet.
– Retten til å drive blasfemi er viktig. Derfor er jeg sterkt uenig med det Jonas Gahr Støre sa i Dagens Næringsliv. Blasfemi viser at religion ikke er hevet over den typen satire og kritikk som politiske eller andre ideer må tåle. Når det gjelder islam har mange på venstresiden tonet ned denne kritikken, sier stortingsrepresentanten fra Akershus.
Solhjell mener det skyldes en frykt for å støte en minoritet, men understreker at hans religionskritikk ikke er en kritikk av en religiøs minoritet. (©NTB)