Lørdag 21. mars 2015

Flytoget bestiller nye togsett fra Spania

Oslo (NTB): Om noen år kan du reise i 250 kilometer i timen med Flytoget. Styret i selskapet har godkjent en investering på rundt 1 milliard kroner til innkjøp av åtte nye togsett fra den delvis norskeide spanske fabrikken CAF.

– En av betingelsene vi har stilt til de nye togene, er at de skal kunne komme opp i 250 kilometer i timen. Om vi får anledning til å øke fra dagens 210 til 250, er det imidlertid staten og Jernbaneverket som må avgjøre. Og det ligger nok noe fram i tid, sier Flytogets administrerende direktør Linda Bernander Silseth til Aftenposten.
Selskapet har jobbet med innkjøpsplanene i halvannet år før valget falt på den spanske produsenten. Flytogets styre godkjente onsdag investeringen, som skal finansieres delvis med egne midler og delvis gjennom låneopptak. De åtte nye togsettene skal etter planen tas i bruk i begynnelsen av 2018, når utvidelsen av Oslo lufthavn er ferdig.
– Det er en forventet økt passasjermengde over Oslo lufthavn som gjør det nødvendig å fornye togflåten, sier Silseth.
De eksisterende Bombardier-togene skal fortsatt brukes når de åtte nye togsettene settes inn i trafikk. De nye togene blir romsligere enn dagens tog som Flytoget benytter, og rutetabellen skal gi rom for enda flere avganger enn i dag.
Oljefondet er tredje største aksjeeier i CAF. (©NTB)