Lørdag 2. mai 2015

Tysse dropper femmila i VM etter København-seier

København (NTB): Kappgjengeren Erik Tysse gikk helt alene og tok seieren på 20 kilometeren i København Grand Prix i lørdag. Etterpå fortalte han at han dropper femmila i VM.

Han gikk inn til 1.20,52 på 20-kilometeren i den danske hovedstaden i et løp han var veldig godt fornøyd med, og det er nettopp denne distansen han kommer til å satse på i år.
– Tanken på å droppe 50-kilometeren i VM begynner å feste seg nå. Det er nok det beste etter at jeg har hatt en vanskelig start på sesongen nettopp på denne distansen, sier Tysse selv til NTB.
Trener og mentor Stefan Plätzer legger til at Tysse kan gå tre timer jevnt og bra tempo, men at det stopper opp etter det. Treneren sier det virker som om ikke kroppen tar opp næring. Lagrene er tomme, og derfor har duoen bestemt seg for at det kun blir 20 kilometer i Beijing-VM i slutten av august.
– Det er surt at situasjonen er blitt slik at vi må droppe den lengste distansen i Beijing, for jeg mener fortsatt det er på den distansen Erik (Tysse) har den største kapasiteten, sier trener Plätzer.
– Det var utrolig deilig å gå denne 20-kilometeren her i København, og jeg er veldig fornøyd, for jeg gikk jevnt og fint. Passeringstidene mine på hver fem kilometer varierte ikke med mer enn tre sekunder, mellom 20.11 og 20.14 forteller Tysse selv. (©NTB)