Fredag 4. mars 2016

Norge får en ny antirasistisk organisasjon

Oslo (NTB): Norge har fått en ny antirasistisk medlemsorganisasjon. Lederen blir Mina Adampour, som tidligere ledet Ungdom mot Rasisme.

Navnet på den nye organisasjonen var ikke avklart torsdag kveld. Det skulle diskuteres på stiftelsesmøtet på Antirasistisk Senter.
Initiativtakene for den nye organisasjonen mener Norge trenger en ny og tverrpolitisk medlemsorganisasjon for å samle landets antirasister, skriver Klassekampen.
– Behovet er stort fordi vi lever i en tid hvor det er flere destabiliserende faktorer som resulterer i økt migrasjon, og hvor det både reelt og ikke reelt blir flere krysningspunkter mellom det såkalte «oss» og «dem». Se bare på kommentarfeltene, skriver Mina Adampour, som er innstilt som leder i den nye organisasjonen, i en epost til Klassekampen.
Rune Berglund Steen, leder av Antirasistisk Senter, er en av initiativtakerne og er innstilt som styremedlem. Han sier at det mangler en antirasistisk medlemsorganisasjon i Norge og minner om at Antirasistisk Senter en stiftelse, uten medlemmer og lokallag.
– Vi skal være en organisasjon for dem som blir mer opprørt over flyktningene som drukner enn dem som kommer fram, sier Steen. (©NTB)