Mandag 7. mars 2016 Endelig mandag

Hvordan slette fortida?

ESC.ape

På jobben må jeg ha med meg min egen PC, og det er veldig fint. Jeg kan se ferdig roseseremonien av «The Bachelor» til morgenkaffen og handle tre par flipflops i lunsjen. Jeg har liksom med meg livet mitt på jobb.

Men det dumme med å ha med egen PC på jobb er at jeg har med meg hele livet mitt. Google-søket husker alt, og det begynner å bli et problem. Det er minner jeg vil fortrenge. Jeg vil slette fortida, men vet ikke hvordan.

For når kollegaen min bøyer seg over meg og lurer på om hun bare kan søke kjapt på google, så fryser jeg til is. Hva vil dukke opp denne gangen? Det er et helvetes lotteri. Jeg ser fingrene hennes gli over tastaturet, på jakt etter riktig bokstav. Det er A for angst, og A for anger.

Så fort hun berører tasten K, dukker det opp i skrikende lilla: «Kan man gå med Klamydia i flere år?». Jeg lurte på dette én gang i 2012, men kollegaen min kommer aldri til å slutte å lure.

Men det finnes faktisk ting som er verre enn kjønnssykdommer. Her er de tidligere googlesøkene kollegaene mine har fått øye på de siste månedene, men som jeg skulle ønske de aldri hadde sett:

Gråter lett psykolog hjelp

Etter at jeg begynte å gråte av utstemmingen på Hele Norge Baker, så ble jeg rett og slett nysgjerrig. Men ingen av Googles psykologer kunne hjelpe meg den gangen, og det kan ikke kollegaene mine heller. Nå ser de på meg med store øyne og spør om det er «greit at de sender meg en mail», og snakker til meg med babystemme.

Hvordan få venner på jobben

Alt jeg kan si her er at fredagspilsen brått ble noe anstrengt.

Bære tung skinnveske egentlig bra trening?

Selv om jeg riktignok er sikker på at dette gir meg en enorm underarmsstyrke, er jeg ikke sikker på om kollegaene min er like imponert. Nå må jeg finne fram Bergans-sekken igjen, og det er lite som gjør meg tristere enn akkurat det.

Fotballfrue egentlig et forbilde?

Jeg prøvde å mumle noe om at «det var hun som anbefalte meg sengetøy av økologisk krepp, og det burde dere prøve også», men det førte ikke fram.

Hvor lenge kan man leve på bare pepsi max

Denne er i utgangspunktet ikke så ille. Men etter den gangen jeg bablet høyt om at «jeg aldri har veid over 50 kilo, og sikkert ikke kom til å gjøre det hvis jeg ble gravid heller», så hjalp ikke akkurat dette på anoreksi-mistankene. For å rette opp skaden, spiste jeg forrige fredag fire boller mysli med H-melk og syltetøy. Dessverre ble så kvalm at jeg måtte kaste opp etter lunsj. Nå er jeg redd de tror jeg har bulimi isteden.

Julie Nordby Egeland + penest i Klassekampen

Ingen treff denne gangen heller.

julienordby@gmail.com

Julie Nordby Egeland, Øivind Vogt, Svein Strømmen, Ida Madsen Hestman og Eirik Røkkum skriver i Klassekampen mandager.

«Det finnes faktisk ting som er verre enn kjønns­sykdommer»

Artikkelen er oppdatert: 17. mars 2016 kl. 10.44