Onsdag 6. juli 2016

Minst 13 tatt i politiaksjon mot okkupanter i Hauskvartalet

Oslo (NTB-Sol Sigurjonsdottir): Politiet har rykket inn i to okkuperte bygårder i Hauskvartalet i Oslo sentrum for å kaste ut personer som har forskanset seg der. Minst 13 personer er anholdt.

– Vi har blant annet funnet kanner med bensin og en molotovcocktail, sier innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt.
Oslo politidistrikt rykket onsdag morgen inn i to bygårder i Hauskvartalet. Aksjonen gikk relativt rolig for seg, opplyser politiet.
13 personer er anholdt, og et ukjent antall vist bort fra stedet etter at en rekke husokkupanter hadde forskanset seg inne i Hausmanns gate 42.
Namsfogden har på vegne av Oslo kommune fått rettens kjennelse om å kaste ut personer fra adressene Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42. Politiet understreker at onsdagens aksjon ikke omfatter Kulturhuset Hausmania, som har adresse Hausmanns gate 40. Dette huset er heller ikke omfattet av rettens kjennelse.
I 7-tiden onsdag morgen bekreftet politiet at alle okkupantene i de to bygningene var kastet ut. Det gjensto imidlertid rydding av blant annet, materialer som var brukt til barrikadebygging. (©NTB)