Lørdag 14. april 2018 Grovt sagt

Det er bare å gi opp.

Makta rår

Det er digg å ta fram popkornet og se maktillusjonen krakelere fra tid til annen, men kos deg mens du kan. Hverdagen er travel, og hjernen glemmer fort.

Trond Giske har sniki seg rundt den urbane metoo-eliten og skal nå jobbe med å stake ut Arbeider­partiets framtidskurs. Og Sylvi lister seg rolig gjennom stortingsdørene før hun igjen starter slamringa.

Ting har det med å deise tilbake i de samma gamle spora.

Sveriges fortryllende og gammelmodige litteraturelite, Svenska Akademien, er ikke mye glansfull lenger. Landet i det fjerne har mista sin magiske snert til overgrepsskandaler, allianser, mistillit, sladder og folk som blir stemt ut.

Men når vi ikke lenger veit om vi snakker om Svenska Akademien, Det hvite hus eller Paradise Hotel, så er det kanskje bare sånn ting funker nå.

Skiskytterveteranen Ole Einar Bjørndalen micdropper med rifla og stikker av rett før etter­forskningsskandalen i det inter­nasjonale skiskytterforbundet, sånn at ingen egentlig bryr seg om den idretten lenger.

Igjen står en hel gjeng med folk ingen veit hvem er, men det handler om no doping og razzia og blablabla. Var det i Russland eller Norge? Ja ja, gleder meg til Bjørndalen på Lindmo!

Dersom folk ikke gidder å bruke fem minutter på å lese «Terms and Conditions» på Facebook, så gidder de i hvert fall ikke å overvære to dager med høring av dear Mark i det amerikanske senatet.

I begynnelsen var det litt gøy å se det flakkende blikket til Zuckerberg der han sto omringa av snurpemunn-sinte senatorer som prøvde å forstå hva some er. Men så fikk jeg heller lyst til å sjekke ut den siste vitsen i Facebook-gruppa «Gla’hjørne;-)» og ta en kviss for å finne ut av hva slags tyggis jeg er i bytte mot utlevering av no personlig data.

Vår tids største anakronisme, makt som går i arv i et sosialdemokratisk 2018, er i ferd med å bikke under for revisorsamfunnet. Det kongelige hoff gikk med underskudd også i fjor, på over ti mill.

Men folk synes at kongen er så innmari koselig, så da får det vel være greit, da, at vi bruker statskassa på fire hundre bursdags­kaker og tvinger barnebarna hans til å være like offentlige som dattera til mammaen til Michelle. Så lenge deres sterkeste kort er å sitte stille i yachten, står de nok der og dabber hele gjengen også om femti år.

karolineh@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 19. april 2018 kl. 10.00