Fredag 15. mars 2019

Hamilton og Mercedes raskest før VM-premieren

Verdensmester Lewis Hamilton og Mercedes-bilene var raskest under de første treningsomgangene før søndagens VM-premiere i Formel 1.

Verdensmester Lewis Hamilton og Mercedes-bilene var raskest under de første treningsomgangene før søndagens VM-premiere i Formel 1.
Hamilton hadde bestetid i begge fredagens treningsomganger i Melbourne. Under ettermiddagstreningen noterte han dagens beste tid, 0,048 sekund foran lagkamerat Valtteri Bottas.
På formiddagstreningen var det Sebastian Vettel i Ferrari som kom nærmest Hamiltons tid.
– Jeg har positive følelser etter dagens kjøring. Vi fikk gjort det vi skulle, og det var ingen problemer. Det er mye som kan forbedres, men dette var ingen dårlig start, sa Hamilton.
Vettel håper å vinne Australias Grand Prix for tredje år på rad, men han måtte nøye seg med femte beste tid fredag ettermiddag, slått også av begge Red Bull-bilene. Max Verstappen og Pierre Gasly var begge om lag åtte tideler langsommere enn Hamilton, men raskere enn Vettel.
Charles Leclerc i den andre Ferrari-bilen ble bare nummer ni. Det var overraskende at Ferrari skulle slite såpass, for laget hadde de beste tidene under testkjøring før sesongen.
– Vi er ikke der vi ønsker å være. Jeg har ikke den følelsen og kontrollen jeg ønsker. Jeg håper det blir bedre lørdag, sa Vettel.
Kimi Räikkönen var sjette raskest i sin debut for Alfa Romeo, fulgt av Renault-duoen Nico Hülkenberg og Daniel Ricciardo.
Mellom de to treningsomgangene ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om løpsdirektør Charlie Whiting, som døde i Melbourne torsdag av en blodpropp i lungen. Flere brukte sørgebind fredag.
(©NTB)