Torsdag 21. mars 2019

Mann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo

En 22 år gammel mann er siktet for to voldtektsforsøk og en seksuell handling etter at tre unge kvinner ble overfalt i Oslo rundt midnattstider onsdag kveld.

En 22 år gammel mann er siktet for to voldtektsforsøk og en seksuell handling etter at tre unge kvinner ble overfalt i Oslo rundt midnattstider onsdag kveld.
– God beskrivelse av gjerningspersonen fra de fornærmede førte til rask pågripelse i saken. Så langt politiet er kjent med, er det ingen relasjon mellom gjerningspersonen og de fornærmede i saken, sier Ann Kristin Grosberghaugen, leder av seksjon for etterforskning av alvorlige seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt.
Mannen er tidligere kjent for politiet.
– Politiet er i den innledende fasen av saken og vil i løpet av dagen forsøke å avhøre gjerningspersonen. Det vil fortløpende bli vurdert om man skal fremstille ham for varetekt fredag. Etterforskningen er i en tidlig fase, og vi har per nå ikke mer opplysninger å gå ut med, sier Grosberghaugen.
Den mistenkte ble pågrepet ved 6.30-tiden torsdag, og pågripelsen skjedde uten dramatikk.
I løpet av 45 minutter fikk politiet meldinger om at tre kvinner var blitt overfalt på tre ulike steder i Oslo rundt midnatt onsdag kveld. De tre unge kvinnene på 15, 18 og 22 år ble overfalt på Økern T-banestasjon, på Linderud og i Veitvetveien.

Ingen frastjålet noe– Beskrivelsene av gjerningspersonen stemmer godt overens, og hendelsesforløpene er like, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB klokken 2.15, vel fire timer før pågripelsen.
Politiet har video av det ene overfallet som viser en kvinne som blir lagt i bakken. Politiet ønsket onsdag morgen ikke å si noe om hvilket av overfallene dette gjelder, men Stokkli sier overfallet ser brutalt ut.
– De tre har fått mindre fysiske skader, men de er sterkt preget av hendelsen, sier han.

Navngitt mannIngen av kvinnene er blitt frastjålet noe.
– Det ser ut til at kvinnene er tre tilfeldige ofre, sier Stokkli.
Gjerningsmannen ble av kvinnene beskrevet som cirka 25 år, rundt 180 centimeter høy, mørk i huden, tykkfallen og med kort, mørkt hår.

– Ut ifra beskrivelsen kom vi fram til en navngitt mann, sier Stokkli til NTB.
(©NTB)