Torsdag 21. mars 2019

Nicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler

Myndighetene i Nicaragua sier onsdag at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen.

Myndighetene i Nicaragua sier onsdag at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen.
Det opplyser spesialutsending og forhandler Luis Angel Rosadilla på en pressekonferanse onsdag.
Nicaraguas myndigheter skal ha gått med på å frigi fengslede medlemmer av opposisjonen i løpet av 90 dager, for å få i gang forhandlinger slik at landet kan komme ut av den politiske krisen som nå har vart i 11 måneder.
Det framgår ikke hvor mange personer som skal løslates, men president Daniel Ortega regjering vil løslate alle personer som er pågrepet i forbindelse med protestene» som blusset opp i april i fjor.
Minst 700 personer skal være pågrepet og 325 har mistet livet i sammenstøtene. Flere busslaster med politiske fanger ble løslatt i slutten av februar, men flere hundre personer skal fremdeles være fengslet.
Demonstrasjonene i fjor startet mot en omstridt pensjonsreform, men utviklet seg til bredere protest mot president Ortega. Myndighetene begynte å slå hardt ned på demonstrasjoner mot regjeringen, som har forbudt slike protestaksjoner.
Tusenvis av nicaraguanere har flyktet etter opptøyene brøt ut.
Opposisjonen anklager 73 år gamle Ortega for å lede et korrupt og inkompetent diktatur i landet.
(©NTB)