Søndag 21. april 2019

Zuccarello og Stars vant igjen, får matchball på hjemmebane

Dallas Stars vant 5-3 etter nok en målfest i NHL-sluttspillet mot Nashville Predators. Dermed leder Mats Zuccarellos lag 3-2 i best av 7-serien.

Dallas Stars vant 5-3 etter nok en målfest i NHL-sluttspillet mot Nashville Predators. Dermed leder Mats Zuccarellos lag 3-2 i best av 7-serien.
Zuccarello har vært het på målfronten mot Predators i sluttspillet, men lørdag var det lagkameratene som tok seg av nettkjenningene. Jason Dickinson og Aleksandr Radulov scoret to ganger hver i den svært viktige borteseieren.
Neste kamp i sluttspillets 1. runde spilles i Dallas mandag. Med seier der er Zuccarello og lagkameratene videre til kvartfinalen. Med tap venter en sjuende og avgjørende kamp i Nashville.

EffektivtDet var Predators som kom best i gang lørdag, da stjerneløperen Rocco Grimaldi satte kampens første mål etter seks minutter. Men Stars kvitterte før første periode var omme ved Dickinson.
Radulov gjorde 2-1 helt i starten av midtperioden og la deretter på til 3-1. Etter det klarte bortelaget aldri å ta igjen forspranget. Også Tyler Seguin sto for en nettkjenning, mens Jamie Benn leverte tre assists.
– Det var rimelig imponerende. De drev spillet hele veien, og de ønsket mer istid, sa Stars-trener Jim Montgomery om løperrekka med Radulov, Benn og Seguin.
– Et par ganger slo Jamie kølla i isen og så på meg. De ønsket dette, de følte det, og de spilte bra, fortsatte han.

– Har mer inneZuccarello, som har levert fire mål og to målgivende pasninger de siste seks kampene, fikk tolv minutter på isen lørdag. Nordmannen fikk kun løsnet ett skudd på mål, og prestasjonen hans var noe mer beskjeden enn i de tre foregående kampene.
– Jeg tror han har ytterligere et nivå inne. Det er første gang på to måneder han har spilt fire kamper på rad. La ham komme inn i en rytme og få hockeybeina i gang. Vi snakker om en fyr som knapt har gjort noe som helst i to måneder, og allerede produserer han som dette, sa Stars-trener Jim Montgomery etter onsdagens kamp.
I en annen kamp i NHLs vestre avdeling sikret St. Louis Blues avansement til neste runde med 3-2-seier og 4-2 sammenlagt over Winnipeg Jets. Samtidig herjet tittelforsvarer Washington Capitals med Carolina Hurricanes og skaffet seg 3-2-ledelse i best av 7-serien. Capitals vant hele 6-0 lørdag.
(©NTB)