Onsdag 15. mai 2019

Facebook strammer inn på direktesendinger

Facebook innfører nye begrensninger på direktesendinger for å forhindre at tjenesten misbrukes i terroraksjoner.

Facebook innfører nye begrensninger på direktesendinger for å forhindre at tjenesten misbrukes i terroraksjoner.
«I kjølvannet av de grufulle terrorangrepene på New Zealand har vi vurdert hva mer vi kan gjøre for å forhindre at våre tjenester brukes til å forårsake skade eller spre hat», skriver Facebook i en pressemelding.
Som et direkte resultat av dette kan personer som har brutt Facebooks regler, fra i dag av bli nektet å bruke Facebook Live til direktesendinger.
Tjenesten vil bli sperret umiddelbart ved alvorlige regelbrudd, for eksempel hvis en bruker lenker til en uttalelse fra en terrorgruppe uten at dette settes i kontekst. Sperringen vil være tidsbegrenset.
Facebook varsler samtidig at selskapet legger opp til å investere mer penger i utvikling av teknologi som kan brukes til å analysere fotografier og levende bilder.
De nye reglene kommer samme dag som en rekke land og selskaper samles i Paris for å undertegne et felles opprop mot spredning av terrorinnhold på nettet.
Erklæringen vil også bli undertegnet av statsminister Erna Solberg.
Initiativet er et svar på terroren i Christchurch på New Zealand, der gjerningsmannen brukte Facebook til å sende video direkte mens angrepet pågikk.
(©NTB)