Torsdag 16. mai 2019

Horneland tapte mot gamle venner, RBK-krisen forverret

Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.

Eirik Hornelands første møte med gamleklubben Haugesund som RBK-trener ble et lite mareritt. Haugesund trakk det lengste strået på Lerkendal og vant 2-0.
Etter kampen var aktørene i RBK-leiren langt nede.
– Det er en dyster stemning i garderoben, selvfølgelig. 16. mai er viktig å vinne uansett i form av det som skjer dagen etterpå, men i situasjonen vi er i, trenger vi alle poengene vi kan få. Vi skaper ikke voldsomt store sjanser. Heldigvis er det 22 kamper igjen til å ta tre poeng i hver av de kampene, sa keeper André Hansen til NTB.
Selv om Rosenborg hadde plukket fire poeng på de siste to kampene, slet trønderne fortsatt tungt i bunnen av tabellen før torsdagens hjemmeoppgjør.
På toppen av den svake formen innledningsvis denne sesongen, har også Nicklas Bendtner vært mye i fokus fordi han har blitt vraket til de siste RBK-kampene. Inngangen til oppgjøret mot gamleklubben til Eirik Horneland hadde med andre ord ikke vært optimal.

Mer trøbbelOg på den solfylte Lerkendal-gressmatta, foran 17 799 på tribunen, var det torsdag lite som minnet om festfotball fra hjemmelaget.
Tidlig i oppgjøret brant gjestenes Ibrahima Wadji en kjempemulighet. Han ble spilt alene med André Hansen, men avslutningen fra angriperen gikk rett på en utrusende RBK-målvakt.
Etter flere brukbare muligheter for begge lag tok gjestene ledelsen på overtid av den første omgangen. Alexander Stølås svingte inn et frispark som Christian Grindheim headet i mål fra 12 meter. En meget lekker og vanskelig teknisk utført heading av Grindheim, som scoret sitt første mål for sesongen.
Gjestene økte etter timen da Fredrik Pallesen Knudsen fikk stå helt alene etter en corner. Han takket og bukket og stanget inn 2-0.

Nest sistFlere scoringer ble det ikke på Lerkendal. Faktisk var det gjestene som hadde flere bra muligheter på 2-0.
– Vi kommer ikke i gang og det blir for statisk. At vi får 0-1 før pause... Da er det noen mentale faktorer som spiller inn, uttalte André Hansen til NTB etter kampslutt.
Tapet, Rosenborgs fjerde denne sesongen, gjør at klubben ligger nest sist i Eliteserien etter åtte ligakamper. Rosenborg har kun Tromsø bak seg på tabellen.
(©NTB)