Torsdag 16. mai 2019

Forsinket LSK snudde 0-2 til sent poeng

Lillestrøm kom sent til eliteseriekampen mot Mjøndalen torsdag, og brukte også lang tid på å komme i gang i kampen. 0-2 ble til slutt snudd til 2-2.

Lillestrøm kom sent til eliteseriekampen mot Mjøndalen torsdag, og brukte også lang tid på å komme i gang i kampen. 0-2 ble til slutt snudd til 2-2.
Oppgjøret i Mjøndalen måtte utsettes som følge av at LSK-bussen havnet i trafikkproblemer på vei til kamp. Lillestrøm-spillerne var ikke på plass før rundt 20 minutter før avspark.
Dermed ble kampen utsatt med 45 minutter slik at gjestene skulle rekke å gjøre de nødvendige forberedelsene.
Helt forberedte virket likevel ikke mannskapet til Jörgen Lennartsson da kampen ble blåst i gang. Mjøndalen dominerte de første 45 minuttene og scoret to ganger ved Sondre Solholm Johansen og Tonny Brochmann.
2-0-scoringen kom sekunder før pause, og ga naturlig nok hjemmefansen stor tro på tre poeng dagen før nasjonaldagen. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

Kom tilbakeEtter pause kom LSK voldsomt tilbake og reduserte til 2–1 da midtstopper Tobias Salquist møtte et innlegg på bakerste stolpe etter en times spill.
12 minutter før slutt berget måltyven Thomas Lehne Olsen ett poeng for kanarifuglene med sitt fjerde mål for sesongen. Angrepet som foranlediget utligningen var strålende.
Etter kampen var skuffelsen enorm i Mjøndalen-leiren. Hva som skjedde etter pause, hadde de få svar på.
– Godt spørsmål. Vi gjorde akkurat det vi snakket om i pausen at vi ikke skulle. Vi ble feige og lave, og da kommer de med bølge etter bølge, sa målscorer Brochmann til Eurosport.
– De gjorde tre bytter og spilte annerledes. Vi ble passive, lave og feige. Det var rart, sa trener Vegard Hansen.
Han kalte lagets opptreden umotivert og dum.

Radikalt grepI LSK-leiren var gleden noe større etter å ha berget ett poeng.
– Første omgang er noe av det tyngste jeg har vært med på. Det gikk veldig mye bedre i andre, sa målscorer Lehne Olsen.
– Vi var totalt fraværende i første omgang, men heldigvis gjør vi noen grep i pause og leverer mye bedre i annen omgang. Vi skal være OK fornøyde, tilføyde han.
Trener Lennartsson var tilfreds med byttene som endret kampen.
– Det er ikke alltid det går så vel, men annen omgang var veldig bra. Første omgang var svak, så det føltes som om vi måtte gjøre noe radikalt, fastslo han.
Dermed går LSK og Mjøndalen inn i nasjonaldagen som tabellnaboer. Mjøndalen på niendeplass har torsdagens motstander rett bak seg. Begge har ni poeng.
(©NTB)