Torsdag 16. mai 2019

Manchester City-saken et steg nærmere avgjørelse, CAS kan bli siste instans

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber et dommerpanel avgjøre om Manchester City skal straffes med utelukkelse fra Champions League eller ikke.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber et dommerpanel avgjøre om Manchester City skal straffes med utelukkelse fra Champions League eller ikke.
City er innkalt til et siste avhør i forbindelse med mulige brudd på UEFAs finansielle regelverk. – Det blir det avsluttende punktet i utredningen, skriver UEFA i en pressemelding.
UEFA kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer rundt saken. Den videresendes snart til et UEFA-dommerpanel for behandling.
Dersom UEFA velger å straffe City, kan klubben anke saken inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).
Tirsdag meldte den amerikanske storavisen New York Times at etterforskningen mot klubben kan ende med utestengelse fra spill i Europa i ett år. Det er etterforskningsenheten i kontrollorganet for klubbøkonomi (CFCB) som har sett nærmere Citys regnskaper.
Bakgrunnen er opplysninger den tyske avisen Der Spiegel publiserte i fjor.
Manchester City anklages for å ha brutt fotballens økonomiske fair play-regler. Det skal være gjort ved å blåse opp verdien på en omfattende sponsoravtale. For fem år siden ble Manchester-klubben ilagt en bot på med mer enn en halv milliard for et tidligere regelbrudd.
City spiller FA-cupfinale mot Watford lørdag og kan ta The Double etter at ligagullet allerede er sikret.
(©NTB)