Torsdag 16. mai 2019

Rashani-perle sikret nasjonaldagsfesten for Odd

Odd har gjort egen hjemmebane til et fort denne sesongen. Torsdag kom den femte strake seieren da Ranheim ble slått 1-0 i Eliteserien i fotball.

Odd har gjort egen hjemmebane til et fort denne sesongen. Torsdag kom den femte strake seieren da Ranheim ble slått 1-0 i Eliteserien i fotball.
Skiensklubben har fått en rakettstart på sesongen, mye takket være bunnsolide resultater på eget gress. Etter ni spilte kamper har klubben kun Molde foran seg på tabellen. Topplagene er i tillegg a poeng, men Odd har en kamp til gode på romsdalingene.
Dagen før nasjonaldagen ble den gode hjemmestatistikken ytterligere forsterket. Odd trengte riktignok 78 minutter på å ta ledelsen, men hadde inntil da hatt periodevis solid trykk på Ranheim-forsvaret.
– Vi er i en veldig flytsone, og selv om vi gjør en svak kamp i dag, vinner vi likevel, oppsummerte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo overfor Eurosport.
Gjestene fra Trondheim klarte på sin side ikke å slå tilbake etter 1-5-smellen for Vålerenga i forrige runde. Dermed har Ranheim kun bak seg på tabellen etter åtte spilte kamper.
– Vi synes vi gjør en veldig solid bortekamp, men gir dem noen fryktelig store sjanser i første omgang på naivt forsvarsspill. Etter det gjør vi en god kamp, sa Ranheim-trener Svein Maalen.

Store sjanserSelv om det første målet lot vente på seg i Skien, kunne Odd tatt ledelsen tidlig. Kvarteret var spilt da Markus André Kaasa fikk avslutte fra 15 meter. Avslutningen var god, og Ranheim-keeper Even Barli kunne kun stå stille og håpe at ballen ville gå på feil side av stolpen. Det gjorde den også sett med Barlis øyne.
Torgeir Børven har scoret på bestilling for Odd så langt denne sesongen, og snaut midtveis i første omgang kunne seks fulltreffere fort blitt til sju. En våken Elbasan Rashani fant måltyven alene foran mål, men avslutningen som fulgte avverget en resolutt Even Barli.
I minuttene etter pause var kampbildet snudd. Ranheim-trener Svein Maalen gjorde et rent spissbytte da Michael Karlsen ble erstattet av Ivar Sollie Rønning i pausen, og grepet var nær ved å gi umiddelbar uttelling.
Innbytter Rønning kom til to store sjanser i løpet av de 12 første minuttene av annen omgang. Den første avverget Odd-keeper Rossbach, mens avslutningsforsøk nummer to gikk via Odd-forsvarer Steffen Hagen og over mål.

Kontroversiell straffesituasjonDeretter havnet dommer Rohit Saggi i fokus. Han pekte først på straffemerket da Ranheim-spiller Olaus Skarsem gikk i bakken i duell med Birk Risa, til voldsomme protester fra Odd-spillerne.
Etter å ha konferert med sin assistent valgte Saggi å gå tilbake på avgjørelsen. TV-bildene viste at Risa var først på ballen, og at Skarsem deretter gikk over ende.
På tribunene puste hjemmefansen lettet ut.
– Det kan hende at det er gjort riktig sånn dommerne skal opptre, sa Ranheim-trener Maalen etter kampslutt.
Rett etterpå kom scoringen som ga Odd-jubel på hjemmebane. Elbasan Rashani dro seg inn i banen fra høyre og svingte ballen vakkert opp i det venstre hjørnet for gjestenes keeper Barli.
– Scoringen er klasse og gledelig. Spesielt fordi vi har trent på den siden 3. januar, sa Odd-trener Fagermo.
Dermed kan Odd-spillerne holde fanen høyt i fredagens 17. mai-tog. Trener Fagermo har samtidig varslet at det skal trenes også på nasjonaldagen, all den tid kampene kommer tett som hagl i mai.
(©NTB)