Onsdag 22. mai 2019

«Zuccas» overmenn til NHL-finale etter 49 år

St. Louis Blues vant den sjette semifinalen mot San Jose Sharks 5-1 og møter Boston Bruins i årets Stanley Cup-finale i ishockey.

St. Louis Blues vant den sjette semifinalen mot San Jose Sharks 5-1 og møter Boston Bruins i årets Stanley Cup-finale i ishockey.
5-1-seieren gjorde at St. Louis Blues vant semifinaleserien 4-2. St. Louis Blues er identisk med laget som slo ut Dallas Stars og Mats Zuccarello med 4-3 i kvartfinalen.
St. Louis Blues er i NHL-finalen for første gang siden 1970. Den gang som nå var Boston Bruins motstander.
- Det er ikke til å tro. Denne byen har ventet så lenge på dette. Alt vi trenger er fire seirer til. Vi må fortsette som vi har gjort til nå, sa forwarden Pat Maroon til NHL.com.
Boston Bruins slo ut Carolina Hurricanes med 4-0 i kamper og har fordelen av noen flere dagers hvile enn motstanderen. Dessuten innleder laget fra Massachusetts med hjemmekamp når finaleserien starter 27. mai.
St. Louis Blues håper ikke på noen reprise av finaleoppgjøret i 1970. Da vant Boston Bruins fire strake kamper.
Bobby Orrs avgjørende scoring i den siste kampen i 1970 er blitt et av NHL-historiens mest legendariske øyeblikk. Hans «flytur» etter målet er blitt til en statue utenfor Boston Bruins hjemmearena TD Garden.

(©NTB)