Tirsdag 20. august 2019

Syriske opprørere trekker seg tilbake

Opprørere har trukket seg tilbake fra et strategisk viktig område i Idlib-provinsen nordvest i Syria, der regjeringsstyrker nå har overtatt kontrollen.

Opprørere har trukket seg tilbake fra et strategisk viktig område i Idlib-provinsen nordvest i Syria, der regjeringsstyrker nå har overtatt kontrollen.
Idlib-provinsen ble inntil nylig kontrollert av opprørere fra den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.
Syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske fly, har de siste månedene rykket fram i provinsen og angrep i helgen Khan Sheikhoun. Natt til tirsdag trakk opprørerne fra HTS og andre grupper seg tilbake fra byen og området rundt, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
Tyrkia støtter flere opprørsgrupper i det nordlige Syria og har etablert tolv såkalte observasjonsposter i Idlib-provinsen.
Nattens tilbaketrekning fra Khan Sheikhoun-området innebærer at en viktig observasjonspost i landsbyen Morek nå er omringet av syriske regjeringsstyrker, ifølge SOHRs leder Rami Abdulrahman.
– Dette er en viktig seier for regimets styrker, sier han.
En tyrkisk militærkolonne som var på vei til området, ble mandag utsatt for et flyangrep der tre sivile ble drept og tolv ble såret, ifølge tyrkiske myndigheter.
Ifølge SOHR deltok både syriske og russiske jagerfly i angrepet, som tvang den tyrkiske kolonnen til å stanse i byen Maaret al-Nouman, rundt 25 kilometer nord for Khan Sheikhoun.

(©NTB)