Torsdag 10. oktober 2019

Petr Cech fortsetter keeperkarrieren, men bytter idrett

Tidligere Chelsea- og Arsenal-keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.

Tidligere Chelsea- og Arsenal-keeper Petr Cech skifter beite fra gress til is når han blir ishockeykeeper for Guildford Phoenix.
Etter at tsjekkeren la opp som fotballspiller i sommer har Cech vært en aktiv ishockeyspiller. Nå gjør han altså comeback i engelsk hockey etter å ha signert for Guildford Phoenix.
– Jeg håper jeg kan hjelpe dette unge laget med å oppnå sine mål, sier 37-åringen til BBC.
Cech gjorde det stort som fotballspiller i Chelsea der han spilte i hele 11 sesonger. I 2015 meldte han overgang til Arsenal og ble der til han la opp etter forrige sesong. I 2006 ble han også rangert som den beste fotballkeeperen i verden.
– Etter 20 år som profesjonell fotballspiller skal det bli en fantastisk erfaring for meg å spille ishockey. Jeg har elsket både å spille og å se på ishockey siden jeg var barn, sier Cech.
Cech har blant annet fire Premier League-titler, samt seirer i Champions League og europaligaen i sin tid som fotballproff i England. Han blir Phoenix' tredjekeeper og kommer til å trene med Chelsea når han finner rom for det i timeplanen.
Etter kunngjøringen onsdag kveld kom Cech med denne meldingen på Twitter:
«Noen tror jeg har byttet jobb. Nei, det har jeg ikke. Heldigvis hindret ikke oppholdet mitt i Chelsea meg fra å spille ishockey, som jeg elsket å spille som barn og som jeg har spilt i flere år. Da jeg var profesjonell fotballspiller kunne jeg ikke spille ishockey av opplagte grunner. Nå kan jeg det.»
Det at Cech kommer fra hockeygale Tsjekkia har nok bidratt til interessen hans.
Cech får sin debut som ishockeyspiller når Guildford Phoenix møter Swindon Wildcats 2 førstkommende søndag.
(©NTB)