Fredag 18. oktober 2019

SOHR: Fem sivile drept i tyrkisk luftangrep

Fem sivile er drept i et tyrkisk luftangrep ved byen Ras al-Ain i Nord-Syria, melder en eksilgruppe, bare timer etter at Tyrkia gikk med på en pause i kampene.

Fem sivile er drept i et tyrkisk luftangrep ved byen Ras al-Ain i Nord-Syria, melder en eksilgruppe, bare timer etter at Tyrkia gikk med på en pause i kampene.
Angrepet rammet landsbyen Bab al-Kheir, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
En talsmann for kurdiske styrker anklager Tyrkia for å bryte det USA torsdag omtalte som en våpenhvile.
– Til tross for avtalen om å stanse kampene, har luft- og artilleriangrepene fortsatt å ramme stillingene til krigere, sivile boligområder og sykehuset i Ras al-Ain, sier Mustafa Bali.
Ras al-Ain er blitt åsted for voldsomme kamper mellom syriskkurdisk milits og tyrkiskallierte syriske opprørere etter at Tyrkia innledet en større militæroperasjon mot den nordøstlige delen av Syria i forrige uke.
Onsdag kunngjorde USA at Tyrkia hadde gått med på en våpenhvile som skulle vare i 120 timer. Premisset var at kurdisk milits skulle trekke seg tilbake fra den drøyt tre mil brede «sikkerhetssonen» som Tyrkia vil etablere på syrisk territorium langs grensen til Tyrkia.
Den tidligere USA-støttede SDF-militsen, der den kurdiske YPG-militsen er største fraksjon, varslet at den gikk med på avtalen.
SDF har insistert på at avtalen kun gjelder et mindre område der det har vært harde kamper de siste dagene.
Også USA har erkjent at avtalen kun gjelder en mindre del av territoriene som Tyrkia ønsker å innta, melder Reuters.
(©NTB)