Lørdag 19. oktober 2019

NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit

Den britiske statsministeren må be EU om en ny utsettelse av brexit. – Svært beklagelig sier NHO, som peker på faren ved at britene går ut av EU uten en avtale.

Den britiske statsministeren må be EU om en ny utsettelse av brexit. – Svært beklagelig sier NHO, som peker på faren ved at britene går ut av EU uten en avtale.
Storbritannias statsminister Boris Johnson gikk på et nytt nederlag lørdag da Underhuset stemte for å utsette avtalen om brexit som han har forhandlet fram med EU.
– Det er svært beklagelig at det ikke ble en avklaring i dag på britenes uttreden av EU og EØS. Det er nå helt åpent om det blir «no deal» 31. oktober, en ny utsettelse eller om avtalen blir vedtatt i en senere avstemning, sier avdelingsdirektør for internasjonal avdeling Tore Myhre i NHO i en pressemelding.
Lørdagens avstemning medfører at Johnson må gjøre det han minst av alt ønsket, nemlig å be EU om en utsettelse av brexit innen midnatt natt til søndag. Etter avstemningen sa Johnson at han fortsatt vil gjøre alt han kan for at Storbritannia forlater EU 31. oktober.

– Det betyr at bedriftene fremdeles må belage seg på kaos og usikkerhet fremover, påpeker Myhre.
– NHO håper at det til slutt blir en avtale slik at Storbritannia går inn i overgangsordningen der alt fortsetter som før ut 2020. Men inntil avtalen er i boks, må bedriftene være forberedt på at britene går ut uten en avtale den 31. oktober. Vi anbefaler bedriftene å benytte seg av NHOs sjekkliste på NHO.no for å forberede seg på en «no deal», sier han.
(©NTB)