Torsdag 14. november 2019

Engelsk målfest i jubileumskampen sikret EM-sluttspill

Harry Kane scoret tre mål da England høvlet over svake Montenegro med 7-0 i lagets landskamp nummer 1000. Seieren gjorde også at England er EM-klare.

Harry Kane scoret tre mål da England høvlet over svake Montenegro med 7-0 i lagets landskamp nummer 1000. Seieren gjorde også at England er EM-klare.
Alex Oxlade-Chamberlain ble den første Liverpool-spilleren på nesten tre år til å score for England da de gikk opp i 1-0 etter elleve minutters spill i torsdagens EM-kvalifiseringskamp.
Deretter scoret Harry Kane sine landslagsmål nummer 29 og 30 på nærmest identisk vis i det 19. og 24. minutt. Først satte Tottenham-spilleren pannebrasken til på et frispark fra Ben Chilwell. Deretter gjorde han det samme etter en corner fra Chilwell fem minutter senere.
Marcus Rashford la på til 4-0 etter akkurat halvtimen, før Harry Kane var frampå igjen sju minutter senere. Denne gangen scoret han på et innlegg fra Trent Alexander-Arnold.
Kane scoret også tre mål i sin forrige landskamp mot Bulgaria på Wembley, og han er den første til å klare tre mål i to landskamper på rad for England på Wembley.
Harry Kane har vært involvert i 12 scoringer på sine fem siste kamper for England.
6-0 kom etter selvmål av Aleksandar Sofranac 21 minutter inn i 2. omgang.
Chelseas Tammy Abraham fikk æren av å flikke inn sitt første landslagsmål til 7-0 med seks minutter igjen å spille. 22-åringen var skarp fra kort hold.
England stilte med et mannskap som i snitt var 23 år 255 dager gammel. Et så ungt lag har de aldri mønstret i en VM- eller EM-kvalifiseringskamp tidligere.
I samme gruppe vant Tsjekkia 2-1 over Kosovo, og dermed er også de klare for EM-sluttspillet runden før slutt. Kosovo er fire poeng bak Tsjekkia med én kamp igjen å spille.
(©NTB)