Søndag 8. desember 2019

Pågripelser etter storbrann i India

Indisk politi har pågrepet eieren og lederen for fabrikken som søndag ble rammet av en storbrann i Indias hovedstad New Delhi. 43 personer omkom i infernoet.

Indisk politi har pågrepet eieren og lederen for fabrikken som søndag ble rammet av en storbrann i Indias hovedstad New Delhi. 43 personer omkom i infernoet.
Eieren er siktet for både drap og uaktsom håndtering av brennbart materiale, opplyser Monica Bhardwaj i New Delhi-politiet.
Fabrikksjefen er også pågrepet, men det er uklart hva han er siktet for. De fleste av ofrene var fattige innvandrere.
Brannen brøt ut i morgentimene søndag i en fireetasjers fabrikkbygning i en trang gate i nabolaget Anaj Mandi. Over 60 arbeidere sov i bygningen, opplyser politiet. De fleste av de omkomne mistet livet av røyken.
Politiet opplyser at et sted mellom 15 og 20 behandles på sykehus.
– Det var mye svært brannfarlig plastikk og papir i verkstedene, og dette skapte mye giftig røyk. To politifolk og to brannfolk ble også skadd og er på sykehus, opplyser politiets talsmann MS Randhawa.
Fabrikken omfattet flere små verksteder der det ble laget skolesekker og andre varer i plast. Brannvesenet opplyser at den nødvendige godkjenningen fra dem ikke var på plass.
Brannvesenet fikk først ikke melding om at det befant seg mennesker inne i bygningen da de ble varslet. Dette forsinket redningsarbeidet, og mange mennesker ble stengt inne av flammene, skriver India Today.
– Mine tanker går til de etterlatte, og jeg ønsker alle de skadde god bedring. Myndighetene vil sørge for all mulig bistand på brannstedet, skriver statsminister Narendra Modi på Twitter.(©NTB)