Tirsdag 10. desember 2019

Norsk kvinne løslatt fra fengsel i Japan

Ingrid Martinussen (32) er løslatt fra fengsel i Japan tirsdag, etter å ha sittet 21 dager i varetekt, isolert på en glattcelle.

Ingrid Martinussen (32) er løslatt fra fengsel i Japan tirsdag, etter å ha sittet 21 dager i varetekt, isolert på en glattcelle.
– Jeg er sliten. Jeg må få stelt meg, jeg har ikke dusjet på flere dager, sa Martinussen til Dagbladet da hun forlot politistasjonen klokken 05.20 norsk tid.
Hun brukte minuttene etter løslatelsen på å ringe hjem.
– Det er en utrolig lettelse, skriver broren Bjarne Martinussen i en tekstmelding til VG.

Hevder hun er uskyldigMartinussen er fra Ålgård i Rogaland. Hun har siden 20. november sittet isolert på en glattcelle på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo.
Kvinnen er mistenkt for å ha bidratt til at en pakke med 140 gram marihuana ble sendt fra USA til Tokyo. Kvinnen bestilte kaker fra en venninne i USA. 32-åringen sier hun er uskyldig.
Statsadvokaten i saken ville gå gjennom saken på ny etter at bistandsadvokat Farid Bouras overleverte ny dokumentasjon til etterforskerne, skriver Dagbladet. Dokumentasjonen var Twitter-meldingene mellom Martinussen og den amerikanske venninnen hun skal ha bestilt kaker fra. Advokaten hadde også fått tak i private Twitter-meldinger som politiet i Japan ikke har hatt tilgang til.
– Hun stiller seg helt uforstående til at det er hasj i kakene. Hun forstår det ikke, sier Bouras til avisen.

Tror på henleggelseHeller ikke hennes venninne har noen god forklaring på at det var marihuana i småkakene, skriver avisen.
Til VG forteller bistandsadvokaten at de regner med at saken vil bli henlagt i løpet av noen dager.
Hvorvidt Martinussen nå vil reise hjem, eller om hun vil bli i Japan, er så langt ikke kjent, skriver Dagbladet.
(©NTB)