Tirsdag 10. desember 2019

Putin: Georgisk mann drept i Berlin var en «forbryter»

Den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «forbryter» som var involvert i et angrep i Moskva, sier Russlands president Vladimir Putin.

Den georgiske mannen som ble drept i Berlin i august, var en «forbryter» som var involvert i et angrep i Moskva, sier Russlands president Vladimir Putin.
I forbindelse med Putins møte i Paris med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Russlands president at han ikke kjenner til hva som skjedde med den georgiske mannen, men sier at han tidligere har vært involvert i organisert kriminalitet, skriver Reuters.
Putin sier mannen har vært involvert i et angrep på metroen i Moskva og dermed hadde forårsaket mange siviles død, ifølge nyhetsbyrået DPA.
– I Berlin ble en soldat som var ettersøkt i Russland, drept. Et blodtørstig og brutalt menneske, sier Putin mandag.
Tyskland har utvist to russiske diplomater etter drapet, som skjedde på en høylys dag i august i en travel gate ved den populære parken Tiergarten. Diplomatene ble utvist fordi russiske myndigheter ikke har samarbeidet i drapsetterforskningen.
Tyske myndigheter har mistanker om russisk innblanding i skytingen i Berlin, ifølge DPA.
En 49 år gammel mann fra Russland er pågrepet i forbindelse med drapet. Han mistenkes også for å ha vært involvert i drapet på en russisk forretningsmann i 2013, har DPA tidligere omtalt.
Tysklands statsminister Angela Merkel sier mandag at hun forventer at Russland vil samarbeide i saken.
Den tyske etterforskningen undersøker også mulige bånd til tjenestemenn i den russiske republikken Tsjetsjenia.
Drapsofferet skal ha kjempet med tsjetsjenske opprørere tidlig på 2000-tallet. Han overlevde et attentat i mai 2015 i Georgias hovedstad Tbilisi.
(©NTB)