Kultur og medier

Onsdag 13. mai 2020

Tjener på å selge boka selv

Forfattere kan tjene gode penger på å starte egen bokhandel. – Jeg tjener ti ganger så mye når jeg selger bøkene mine selv, sier Ida Jackson.

Les saken >>
Tirsdag 12. mai 2020

Reagerer på lav takhøyde

Gaute Brochmann fikk refs av kolleger etter å ha uttalt seg kritisk om Y-blokka på tv. Nå tas han i forsvar av arkitekter som reagerer på «konsensuskulturen».

Les saken >>
Mandag 11. mai 2020

Ser ingen hjelp i krisepakke

Norske lokalaviser har tapt store summer i annonseinntekter under koronakrisa. Det tar ikke regjeringens redningspakke hensyn til, mener redaktøren i Ringerikes blad.

Les saken >>
Lørdag 9. mai 2020

Krever styreleders hode

Kunstnerorganisasjoner krever at styrelederen fratrer og at sparkingen av direktøren ved Nordnorsk Kunstmuseum blir gransket «fra A til Å».

Les saken >>
Fredag 8. mai 2020

Frigjør seg fra Rajas favn

Det kommer ikke som noen overraskelse at kulturminister Abid Q. Raja og statssekretær Knut Aastad Bråten har havnet i klinsj, mener kulturforsker.

Les saken >>
Torsdag 7. mai 2020

Krigsvillige kommunister

Den kommunistiske motstandsbevegelsen ble straffet for å ikke følge hjemmefrontens «passive» linje, hevder historiker Terje Halvorsen.

Les saken >>
Onsdag 6. mai 2020

–Hva er dette for noe tøys?

Nav har «flikket» på Stortingets vedtak om krisepenger til frilansere og selvstendig næringsdrivende. Forfatter Marte Huke er frustrert.

Les saken >>
Tirsdag 5. mai 2020

Mistenker skjult agenda

Tidligere styremedlem Martha Otte mener sparkingen av museumsdirektør Jérémie McGowan brøt med god styreskikk. – Jeg opplevde det som en skjult agenda for å få ham sparket, sier Otte.

Les saken >>
Mandag 4. mai 2020

Erstattes av maskiner

Tv-tekster Helge Vik frykter at kvaliteten vil lide når byrået Iyuno Media Group satser på maskin­-assistert oversettelse.

Les saken >>
Lørdag 2. mai 2020

Anklages for trusselbruk

Tre tidligere styremedlemmer ved Nordnorsk Kunstmuseum hevder styreleder Grete Ellingsen truet dem med politianmeldelse og fengsel.

Les saken >>
Torsdag 30. april 2020

En vanlig dag på jobb

Datasentre og matbutikker får det glatte lag av Anders N. Kvammen i tegneserien «Jobb». Bare gravlunden går fri når han tar et oppgjør med dårlige arbeidskår og fremmedgjørende oppgaver.

Les saken >>
Onsdag 29. april 2020

I kjettinger for Y

Aktivister lenket seg i går fast utenfor Y-blokka. – Det er mange som har behov for å rope ut mot rivingen, sier aksjonsleder.

Les saken >>
Mandag 27. april 2020

Blåser i motvind

Korpsene forventes å spille i gatene 17. mai, men sliter økonomisk som følge av koronakrisa. – Grunn­muren i norsk fri­villig musikkliv kan briste, advarer korpspresident.

Les saken >>
Lørdag 25. april 2020

Mener lærerne trenger tid

Flesteparten av medlemmene i Skolenes landsforbund vil utsette den nye skole­reform som følge av koronakrisa. Leder Anne Finborud synes også det er for tidlig.

Les saken >>
Fredag 24. april 2020

– Har levd i sin egen verden

Dagens Næringslivs eierkonsern har brukt opp all egenkapitalen. Medie­eksperter mener feilslått digital­strategi og «selvgod» bedriftskultur har mye av skylda.

Les saken >>
Torsdag 23. april 2020

Går dypt inn i ideologien

Dagens nynazister er langt mer opptatt av ideologi enn deres meningsfeller var på 1990-tallet, mener redaktør og for­fatter Harald S. Klungtveit.

Les saken >>

Viser 1-16 artikler av 8273