Mandag 20. april 2020

Spill levende

Vi traff fiolinist Pekka Kuusisto og komponist Nico Muhly i siste liten før alt stilnet – i intervju og i øving med Kammerorkesteret, men også live, i samspill med orkester og publikum.

Les saken >>
Mandag 30. mars 2020

Natur og menneske

Direkte formidling av et følelsesinnhold er musikkens store ­styrke. Et brått aktuelt spørsmål er hvordan naturens skapende formprosesser påvirker den musikalske formprosessen.

Les saken >>
Mandag 23. mars 2020

Musikk i fjell og dalar

Når den lokale festivalen avlyses, er det flere enn de konkret involverte som kjenner det på kroppen. Ringvirkningene merkes både før og etterpå. Men kulturen kommer til å slå tilbake.

Les saken >>
Mandag 24. februar 2020

Øyeblikkets frihet

Det handler om å fange opp energien i første takning, ordløs flyt og melodier fra løse lufta, eller underbevisstheten. Det er essensen av en ny norsk hybridpop, midt mellom rap og R&B, i 2020.

Les saken >>
Mandag 10. februar 2020

Sidestilte former

På Nationaltheatret utvides Erlend Ropstads sanger når de speiles i Nils-Øivind Haagensens dikt – og motsatt.

Les saken >>
Mandag 3. februar 2020

Velkommen til Jamrock

40 år etter reggaens gullalder fortsetter Jamaica å være en av de viktigste musikknasjonene i verden. Denne vinteren dro Kim Klev dit på pilegrimsreise i håp om å forstå litt bedre hvorfor.

Les saken >>
Mandag 20. januar 2020

Nye lyder av byen

Opptredenen da de plutselig måtte steppe inn på hovedscenen under fjorårets Bergenfest viste potensialet. Nå hevdes det at Romskip for tiden er verdens beste rockeband fra Bergen.

Les saken >>
Mandag 13. januar 2020

I skyggen av betongen

1. juledag kom den nye skiva til Yasin, en av rap-Sveriges viktigste stemmer. Den gikk rett til strømmetoppen. Natt til nyttårsaften ble han så pågrepet for drap på barndomsvennen.

Les saken >>
Mandag 6. januar 2020

Den største giganten

Mytologisert og banebrytende som både fri kunstner og såkalt romantisk geni, men det var selvfølgelig først og fremst i musikken at Beethoven sprengte alle grenser.

Les saken >>
Mandag 23. desember 2019

Lyden av en roman

Göran Tunströms «Juloratoriet» har evnen til å lodde dybdene i våre livssykluser. Romanen lar «musikken dø for Nordensson-familien på samme måte som Jesus igjen og igjen kan fødes».

Les saken >>
Mandag 23. desember 2019

Britene og deres folk

I politisk urolige tider som våre er det ikke overraskende at britisk folk revitaliseres.

Les saken >>
Mandag 11. november 2019

Rause røster

Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.

Les saken >>
Mandag 4. november 2019

Jennys valg

Ute med nok en kritikerrost skive, som nå skal framføres på flere europeiske scener, og likevel regner ikke Jenny Hval seg lenger seg som musiker.

Les saken >>
Mandag 28. oktober 2019

På et godt sted

Hun ble deprimert av å synge sine egne sanger. Med sitt nye minialbum «Det går bra» vil Bendik motivere også publikum til å smile litt mer.

Les saken >>
Mandag 21. oktober 2019

Et antifascistisk ritual

En vanskelig og ugjestmild prosess til tross, med en møysommelig jakt på de rette byggeklossene: Fredag er det endelig tid for Helge Sten sitt første Deathprod-album siden 2004.

Les saken >>
Mandag 14. oktober 2019

Gruppe­­dynamitt

Å være i rockeband krever at man kan kunsten å bli venner og vet hvordan beholde vennskapet. Dette ifølge de stigende stjernene i Big Thief, ute med sin andre prima indiefolkplate av året.

Les saken >>

Viser 1-16 artikler av 204