Økonomi

Onsdag 15. januar 2020

Fagbevegelsen i oljespagat

SPLID: I utkastet til nytt program for LO står det både strenge klimamål og en offensiv utbygging av olje- og gassvirksomheten. Nå brygger det til strid.

Les saken >>
Torsdag 10. oktober 2019

Stålkjempen ruster bort

KRYMPER: De store industriarbeiderforeningene er ryggraden i Fellesforbundet. Men på mange verft er nå østeuropeiske innleide arbeidere i flertall.

Les saken >>
Tirsdag 28. mai 2019

Bevegelsen råtner på rot

SVAKE: Eurokrisa har rammet fag­foreningene i Europa hardt, og bevegelsen ligger med brukket rygg i flere land. Men ETUCs general­sekretær Luca Visentini har en plan.

Les saken >>
Tirsdag 11. desember 2018

Vil smi nytt EU

FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.

Les saken >>
Torsdag 6. desember 2018

Kjemper mot tvangsslakt

REIN: Med tvang skal myndighetene halvere reinflokken til Jovsset Ánte Sara (26) fra 150 til 75 dyr. Saken skal opp i både Sametinget og FN.

Les saken >>
Torsdag 6. desember 2018

Privat omsorg vokser

OPP: En fersk rapport fra Menon viser at markedet for private velferdstjenester går opp. Men selskapene gir lave utbytter.

Les saken >>
Tirsdag 4. desember 2018

Spår død for Zinken

FOR: Ved sink­verket Boliden i Odda står tillits­valde og leiinga side om side i forsvaret av EØS-avtalen. Leiar i Industri Energi ser fullt EU-medlemskap som einaste alternativ.

Les saken >>
Tirsdag 4. desember 2018

Bankeigarskap

Statar har nasjonalisert bankar etter finanskriser, for så å selje dei igjen. Kvifor ikkje behalde dei?

Les saken >>
Lørdag 17. november 2018

Billig og dårligst

ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.

Les saken >>
Tirsdag 18. september 2018

Havvind møter motvind

MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.

Les saken >>
Fredag 31. august 2018

Kritiserer sanksjonene

KRITISK: Tidligere etterretningstopp tror USAs alenegang vil gjøre Iran-sanksjonene mindre effektive. Han tror Iran vil kunne ta hevn med dataangrep.

Les saken >>
Onsdag 8. august 2018

Frykter for industrien

VARSKO: Om det ikke tas grep, vil tørkekrisa i landbruket kunne føre til at arbeidsplasser går tapt i næringsmiddelindustrien, advarer LO-topp.

Les saken >>
Lørdag 4. august 2018

Olja er den nye olja

REKORD: Kostnadskutt og auke i oljeprisen kan gje Equinor høve til å tene meir mellom 2018 og 2020 enn dei har gjort dei siste 17 åra til saman.

Les saken >>
Torsdag 2. august 2018

Sier nei til salg av gjeld

ADVARER: Eksperter som utredet finanskrisa på oppdrag fra regjeringen i 2011, er kritiske til forslag om å myke opp finansreguleringer.

Les saken >>
Onsdag 1. august 2018

Vil myke opp finansregler

KJØP OG SALG: Et regjeringsutvalg vil gjøre det lovlig for banker å selge lån videre. Det er en praksis som fikk mye av skylda for finanskrisa i 2008.

Les saken >>
Onsdag 25. juli 2018

Tillater sporing på jobb

NY PRAKSIS: Busselskapet Nobina brukte billettsystemet til å avdekke feil overtidsføring hos sine ansatte og ble frikjent av Personvernsnemda. – Oppsiktsvekkende, sier ekspert.

Les saken >>

Viser 1-16 artikler av 111