Mandag 7. november 2016

Til hjerter som blør

Under den vimsete overflaten til Regina Spektor skjuler det seg et stort alvor.

Les saken >>
Mandag 7. mars 2016

ESC.ape

På jobben må jeg ha med meg min egen PC, og det er veldig fint. Jeg kan se ferdig roseseremonien av «The Bachelor» til morgenkaffen og handle tre par flipflops i lunsjen. Jeg har liksom med meg livet mitt på jobb....

Les saken >>
Mandag 15. februar 2016

En salig røre

Noen ganger blir ikke ting slik man tror de skal bli. Det skulle bli verdens beste pannekaker. Det var en av de siste heimkunnskapstimene i syvende klasse, og jeg hadde fulgt oppskriften til punkt å prikke. Røra ble...

Les saken >>
Mandag 21. desember 2015

Stjerneskutt

Jeg bestemte meg allerede i syvende klasse. Det var den lørdagen jeg satt på første rad på bygdekinoen og så «Ringenes Herre: Atter en konge». Etter filmen var det loddtrekning på billettene. «Rosa F35», ropte en...

Les saken >>
Mandag 23. november 2015

Menn skriver om menn

Mer enn åtte av ti norske biografier handler om menn. Når det først skrives biografier om kvinner, er de nesten aldri skrevet av menn.

Les saken >>
Lørdag 21. november 2015

Susanne Christensen utforsker pønkens feministiske kraft i ny bok: Politisk pussypønk

I sin nye bok tar Susanne Christensen oss med fra Pussy Riots pønk-aksjoner i Russland til Barbies drømmehus i Berlin.

Les saken >>
Mandag 16. november 2015

– Utstøtt av bokbransjen

Dramatikken anses ikke lenger som leseverdig. Derfor blir den også oversett av litteraturprisene, mener dramatiker og forlegger Geir Gulliksen.

Les saken >>
Fredag 13. november 2015

Drømmer fra Amerika

I Edvard Hoems nye roman rives vi mellom drømmen om å reise til noe nytt og pliktene vi har til dem vi forlater.

Les saken >>
Lørdag 7. november 2015

Aldri har et skuespill vunnet den prestisjetunge Nordisk råds litteraturpris. – En systematisk forbigåelse av dramatikken, sier årets prisvinner Jon Fosse.

Les saken >>
Lørdag 7. november 2015

Hvert år feirer et indisk urfolk bursdagen til en nordmann de færreste her hjemme vet hvem er. Santalene er broderfolket vi ikke visste at vi hadde.

Les saken >>
Fredag 30. oktober 2015

Fri fra blå og rosa

«Prosjekt baby» er minneboka Sunniva Rose lette etter da hun var gravid, men aldri fant. – Selv om boka er kjønnsnøytral, så er den ikke kjedelig, sier hun.

Les saken >>
Torsdag 29. oktober 2015

I Karl Ove Knausgårds nye bok ser vi en helt annen side av forfatteren enn den vi kjenner fra «Min Kamp». – Barndommen min er ikke lenger viktig for meg, sier han.

Les saken >>
Tirsdag 27. oktober 2015

Hjem til Aris kjøkkenbenk

Ari Behn sniker seg innpå det private i novellesamlingen «Tiger i hagen». – Jeg har endelig klart å skrive kjøkkenrealisme, sier forfatteren.

Les saken >>
Lørdag 24. oktober 2015

Lei av kjønnlitteratur

Da Caterina Cattaneo ga ut bok om leprahistorie, ble den lansert som en «feelgood» dame­roman. – Boka ble kokt ned til kjønnet mitt, sier hun.

Les saken >>
Lørdag 24. oktober 2015

Ekstremist på rehab

Jeg må passe på meg selv hele tida. Altså hele tida.

Lars Akerhaug sperrer opp øynene og dytter gaffelen mot munnen. Vi er med journalisten og forfatteren på en litt sein husmannsfrokost på kafé Asylet i Oslo. Egg, bacon og karbonade på en seng...

Les saken >>
Tirsdag 20. oktober 2015

På innsiden av Parkinson

I sin nye roman «Melding til alle reisende» forteller Liv Køltzow om de skjulte sidene ved å leve med Parkinson. – Det er et sirkus uten like, sier forfatteren.

Les saken >>

Viser 1-16 artikler av 102